Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2013 09:41 - Многото лица (профили )на Милчев летописеца.
Автор: veselins Категория: История   
Прочетен: 5690 Коментари: 8 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
летописеца страда от разклонения на личността. ..
Предполагам, вече всеки се е сблъсквал с обслужващите профили на Кирил Милчев. ..тука в блог.бг се вихрят няколко некво bls и тем подобни  .
В фейсбук след като летописеца беше изритан от повечето исторически групи, а в детските не го пускат заради страста му да си чати с децата. То  нелеката задача за разпространението на кириловия блог ,се върши от профил с име Павлина Димитрова. ..има визуална прилика с летописеца, та нищо чудно да е вербувал сестра си или някой друг,а най вероятно той самия пише от него.
  Та за моя изненада, докато се рових в туитър попаднах отново на Милчев, който се вихри там с три профила. За моя радост това лесно се доказва, а и бяха свързани с разпростр. на блога на некво bls от блог.бг. 
легенда:   Камир е кучето на Милчев
                  Вакарел е мястото дето живурка.
imageimageimageimageimage



Гласувай:
8



Предишен постинг

1. letopisec - Благодаря за рекламата
02.10.2013 11:18
Благодаря за рекламата
цитирай
2. grigorsimov - - еврейска му работа. По поведението (по шуцпе-то) се познават!
02.10.2013 20:40
Той и още един-двама подобни, принудиха най популярния блогър Павел Серафимов - Спароток да напусне блог.бг., и той, изглежда не се усети.
цитирай
3. sparotok - blog.bg
03.10.2013 17:20
grigorsimov написа:
Той и още един-двама подобни, принудиха най популярния блогър Павел Серафимов - Спароток да напусне блог.бг., и той, изглежда не се усети.


Г-н Симов, никой не ме е принуждавал да напусна блога. Това си е мое решение, което взех още преди да представя първия си постинг.

Известно време преди да се регистрирам наблюдавах блога и останах отвратен от поведението на админите и шефовете им. Знаех, че умишлено се създават кавги и се толерират тролове и индивиди, които спокойно могат да се нарекат психопати.

Още в началото реших да представя 250 постинга и после да се оттегля. Това съм го споделял многократно и то още преди появата на лицето Кирил Милчев.

Милчев е просто едно заблудено човече, той не ме притеснява изобщо. Не ме притесвяват троловете и психопатите. Притеснява ме поведението на админите и политиката поддържана от техните шефове.

Да си призная, надявах се, че сферата в блога ще се подобри. Тук срещнах прекрасни хора, които истински ме обогатиха. За жалост ситуацията не само не се подобри, но и съвсем се забатачи. Не виждам причина да допринасям за популярността на една платформа, в която се лансират и поддържат караници, а и противобългарска дейност.

Ако един ден ситуацията се промени, то аз с удоволствие бих започнал да публикувам отново тук. Имам материали за години наред.

Поздрави!
цитирай
4. sparotok - смехотворните грешки на Кирил Милчев
03.10.2013 17:22
СПЕЦИАЛНО ЗА КИРИЛ МИЛЧЕВ - ПРИМЕР ЗА КРИТИКА


Всеки от нас прави грешки. В това няма нито нещо необичайно, нито нещо лошо. Ние правим изводите си въз основа на сведенията, които притежаваме. Нови данни могат да променят значително картината на реалността. Колкото по-рано разберем за това, че сме се подвели, толкова по-добре. Конструктивната критика в този случай би помогнала много.

За жалост твърде малко хора са в състояние да анализират дадена тема и да намерят грешки в нея. Това не е и лесно понеже изисква добра подготовка и много знания. Някои хора не са в състояние да направят разлика между несъгласие относно дадено твърдение и доказването на несъстоятелността му. Способния критик е способен да посочи какво не е наред в дадено твърдение, какви правила са пренебрегнати и т.н.

Ще дам конкретен пример за конструктивна критика разглеждайки писанията на г-н Кирил Милчев. В неговите работи грешките са обилни и груби, липсва яснота на текста, не е цитирано при важни твърдения. Пишейки за някака хипотетична връзка между урартския бог Халди и Коледа, Кирил Милчев показва липса на елементарни знания по география. Това проличава ясно от следния пасаж –

“ Основният култ в държавата Урарту/Боян е бил този към бог Халди. Дори Моисей в Петокнижието нарича тази страна "Ур Халдейски". От този регион бил роден Аврам, който изоставил баща си Тара и сестрите си Иска и Милка, и потеглил на юг към Ханаан... “
http://letopisec.blog.bg/history/2013/04/17/istoricheski-zagadki-bog-haldi-koleda.1101582


Милчев отъждествява държавата Урарту и месопотамския град Ур. Това обаче са две напълно различни неща. Има дори деца с основно образование знаещи това. Линковете по-долу водят до изображения на карти на Урарту и Ур- град в Южна Месопотамия.

http://nbad.narod.ru/pic/na/na_351.gif - УРАРТУ


А ТОВА Е КАРТА НА ДРЕВЕН ШУМЕР КЪДЕТО Е И ГРАД УР
http://priyakate.weebly.com/uploads/5/6/6/7/5667812/9220557_orig.jpg

Всеки може да се увери, че Урарту е на територията на днешна Армения, а Ур е в Южен Ирак. Урарту е планинска страна, там е Кавказ, езерото Ван, докато Ур се намира в равнина, по долното течение на река Ефрат. От шумерския Ур до държавата Урарту има около 600-700 километра...не е шега работа...


Напредвайки в текста на Милчев срещаме поредната груба, но и комична грешка- “Все пак обаче този регион, както казахме, включва и Хорезм, т.е. територията от Каспийско море до Дунав,…”

Това наистина е умопомрачиелно! Милчев докара Централна Азия на Балканите.

Хорезм, или Хорaзмия никога не е опирала до река Дунав. Касае се за територия засягаща предимно земите на Узбекистан. Тази държава е на няколко хиляди километра от Дунава. На приложената карта това може да се види пределно ясно.

http://www.istorianasveta.eu/m/photos/get_image/file/f1b297397f31563546f61c0abaf629f0.jpg - ХОРЕЗМ – НА СЕВЕР ОТ БАКТРИЯ

Ето и цитат от Страбон, който поставя хоразмийците в Средна Азия при масагетите, а не край река Дунав –“Към племето на масагетите и саките са също така атасиите и хоразмиите” http://antichniavtori.wordpress.com/2008/11/14/sgk11c8/

Още един цитат от livius.org - Chorasmia (Old Persian Uvârazmiya): satrapy of the ancient Achaemenid empire, in modern Uzbekistan. http://www.livius.org/cg-cm/chorasmia/chorasmia.html

Продължим ли с четивото ще установим, че Милчев стига до нелогични твърдения въз основа на неясна информация – “ Арменският късно-античен историк Мовсес Каланкантуаци пише, че хуните почитат бог Куар.
Кой е бог Куар? Той, заедно с Халди, е засвидетелствуван в урартския пантеон!!!” http://letopisec.blog.bg/history/2013/04/17/istoricheski-zagadki-bog-haldi-koleda.1101582

Добре, но става дума за урартския пантеон, а не този на хуните. Няма нито едно свидетелство, че хуните са имали култ към бог Халди. Ако прочетем по-натам няма да срещнем нито едно доказателство, нито едно свидетелство свързващо народа на Атила с култа към урартското божество Халди...Това, че някаква група от хуни (чиято локализация Милчев не е благоволил да даде) имат култ към Куар, не доказва, че тези хора почитат също бог Халди.

Обаче, ето го следващото лишено от всякаква логика твърдение на Кирил Mилчев – “ Следователно, след като култа към Куар /Сувар, Сурва/ идва по тази линия, е напълно допустимо да се предположи, че и Коледа е бог Халди...” http://letopisec.blog.bg/history/2013/04/17/istoricheski-zagadki-bog-haldi-koleda.1101582


Милчев не е доказал, че Халди е почитан от хуните на Атила. Приск Панийски се е срещал с Атила, пребивавал е в дома му, но не споменава за почитане на бог Халди, или Куар...нито дума...нищо...

Милчев не е доказал също, че Куар има нещо общо със Сурва, просто не са дадени подробнисти за култа- какво е естесвото му, как се празнува и т.н.


Изводите на Кирил Милчев са лишени от всякаква логика. На лице е само едно упорито усилие дедите ни да бъдат поставени край Кавказ, или в Месопотамия.
Милчев не е обяснил как така Халди се трансформира в старобългарското коленда- коледа. Няма примери българите да са записвали чуждото Х като К, а и в Халди няма носовка. Меко казано - наивно е да се сравнява името на древен бог със съвременна българска дума, а не с тази от по-стари писмени паметници.
цитирай
5. veselins - бе кви са тия шизофреници дето цъклят тука
04.10.2013 19:30
Некъв маркнатан, дето пише надрусан, сега пък некъффф демографф ме обижда и пише, съмнявам се да я пуснете. .хахаахахахахаахахаха. .падам направо, гофрен до гофрена. хахаххахаа като некви Милчеви шантонерки се държите.
Нищо, важното е че Милчев признава, че е траверс, пишейки от женски профили и представяйки се за жена....болна му работа.
цитирай
6. veselins - милиционера от гарата
04.10.2013 19:40
Много ми е интересно защо този период липсва от разпространяваната на английски милчефа биография? ??

В това ндсв от дето се пръкна този анти-българин, нищо нормално не е излязло. Любопитен факт е, че милчеф въвежда знаците с цветни флумастери как да се гласува - за,против,въздържал се.
Та какво може да очаквате от едно стадо овце?
цитирай
7. solinvictus - Весич. Кирчо е с мисия, дори е нев...
05.10.2013 02:50
Весич .Кирчо е с мисия ,дори е невъзможна ,но той за сега не знае ,хехе както олигофрена натанский се разболя от ши-зоофрения .Аз като почнах да пиша тука преди години си мислих ,че има все пак нормални хора ... но повечето се вживяват и се зимат насериозно ,дори и спаротоците ,мдаа
цитирай
8. veselins - още един овчи мозък-lina11
07.10.2013 04:12
нещо си нарекло се лина, ми говори за чест, че трябвало да пусна нейно хвалебствено гъзоблизване на Милчеф. .хахаааахаа... По сериозно ако обичате,ако имаше малко чест, нямаше да се излагаш по този начин. ..още повече пък, да се опитваш да ми извиваш ръцете. ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselins
Категория: История
Прочетен: 78810
Постинги: 7
Коментари: 66
Гласове: 79
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031