Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2011 22:48 - Християнофобията
Автор: veselins Категория: Политика   
Прочетен: 4836 Коментари: 18 Гласове:
5

Последна промяна: 21.12.2011 23:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Християнството умира в западните държави. Някога то беше бастионът на тяхната цивилизация. Сега е само останка на отминалото си величие. Навсякъде на Запад то е в отстъпление. Скандал със сексуални посегателства разкъсва Католическата църква, очерняйки и самия папа. 

Редица християни изоставят своята вяра и пламенно мисионерско усърдие, прегръщайки модерните климатични проблеми и разводнения социализъм като евтин заместител на традиционното евангелие. Европа, древната опора на християнството, се е превърнала в светска неопаганистка култура. За европейците Бог е мъртъв. Той е заменен от материалния човек. Във Великобритания Англиканската църква се стопява, губи членовете си, докато се поддава на либералния полъх на гей правата и допускането на жени да заемат постове в нея.

Светската вълна удари и заля също Америка. От ’60-те години на миналия век САЩ са жертва на сексуалната революция, която прославя хедонизма и личното освобождение. Порнографията, абортите, хомосексуалността, СПИН епидемията, извънбрачните раждания, високо ниво на разводи и разпад на семейства, нищожният брой на браковете – това са отровните плодове на „Плейбой”-философията. Моралът на MTV се приема, моралът на Новият Завет – не.

Войната, започната от либералите срещу християнството обаче, премина на друго, много по-опасно ниво, граничещо с по-мек вариант на тоталитаризма. Наскоро в град Дейвънпорт, щата Айова, от местния календар беше премахнат Разпети петък. Комисията за граждански права на Дейвънпорт иска да замени името на празника с не толкова разделящо и по-вселенско име. Последва писмо до общинските служители, според което занапред Разпети петък ще се нарича “Пролетен празник”. Градските служители изтъкнаха, че празнуването на Разпети петък нарушава разделението на Църквата от държавата.

“Просто дадохме препоръка името да се смени с нещо различно от Разпети петък, казва Тим Харт, председател на комисията. В нашата конституция се прави разделение между Църквата и държавата. Дейвънпорт се счита за разнороден град и имайки предвид различните видове религии и етноси, които представляваме, предложихме тази промяна”.

След мощен протест на християни, градският съвет реши да върне старото име. Общинските секуларисти бяха победени. Засега.

И все пак налице е зловещ симптом. Левите са решени да изкоренят християнските празници и символи от нашето общество. Либералите са решени да унищожат традиционните ценности и да изтикат християните под земята. Левите в Америка следват срамните и доста кървави стъпки на марксистките режими. Вместо да изкоренят религията с оръжие, левичарите използват бюрократичен диктат и масова пропаганда.

Резултатът е същият. Християнството постепенно бива почистено от публичното пространство. Празнуването на Коледа стана обидно. “Весела Коледа” сега се счита за политически некоректно. Правилният поздрав е “Весели празници”. Дори само да споменеш Рождество Христово е признак на лошо възпитание. Американците не празнуват Рождество, те празнуват идването на Дядо Коледа, който им носи подаръци. Триумф на пазарната икономика, на метриализма и масовата суб-култура на потребителското общество. Десетте Божи заповеди не могат да бъдат излагани на публични места. Молитвата е забранена в публичните училища. Християните са периодично подигравани във филмите и телевизията. С парите на данъкоплатците се субсидира “изкуство”, което изобразява Христос по неприличен начин. Холивуд прави филми като "Агора", изопачавайки историята и представяйки християните, по един отблъскващ, агресивен и недостоверен начин. Целата е да се създаде фалшив образ на християнството и от религия, проповядваща любов, смирение и доброта, да се изкара, като проповядваща насилие, омраза и невежество.

Антихристиянският фанатизъм е последната мода на омраза. Лесно е за християнофобите от Дейвьнпорт да се захванат с Разпети петьк. Какво би могло да им се случи? Ядосани хора да им звънят по телефона или да пращат имейли? Срещи в общината? Може би улични протести? В крайна сметка, прогресивните членове на комисията осъзнават, че няма да платят голяма цена за своето действие. Всъщност те ще бъдат почетени от либералните елити за своите опити да поругаят християнството.

Същите стандарти не важат за исляма. Мултикултуралистите от Дейвънпорт никога не биха посмели да премахнат например Рамадана от календара и да го прекръстят на „Месец на пости”. Страх ги е да не обидят мюсюлманите и да предизвикат вероятни ответни реакции като издаване на фатва. Чувството за самосъхранение и страхливост ги възпира да атакуват определени религии.

Християните обаче са лесна мишена. Те не вярват в джихад или в самоубийствените бомби. За разлика от радикалните ислямисти те почитат вьрховенството на закона и човешките права. Те приемат преследването, дори то да е със санкцията на държавата, като част от своето религиозно бреме. Либералите знаят, че християнството е автентична „религия на мира”. Ето защо не се страхуват систематичното да го мачкат. 


Християнофобията формира основите на модерния либерализъм. Прогресивните левичари са решени да унищожат традиционните Европа и  Америка  и техните плодотворни институции – Конституцията, капитализма, националния суверенитет и семейството. Това е причината да обявят война на християнството. Ако християните не се събудят от апатията си и не заемат мястото си на идеологическите барикади, отново ще бъдат изтикани в катакомбите. С тяхното поражение ще настъпи краят на нашата велика цивилизация.

Трябва смело да се изправим срещу всеки опит за унижаване на християнското ни наследство. Трябва да ги идентифицираме като практикуващи една от най-неприемливите форми на фанатизъм и омраза – ХРИСТИЯНОФОБИЯТА. Ние имаме не по-малко право да приемем Христос от тяхното право да водят перверзен начин на живот.                                                                                                                                                        P.S ( използван е чужд материал , но  мое лично мнение  е ,че  трябва  сериозно да се замислим  върху тези думи )   Автор -  Джефри Кунер, "The Washington Times"



Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. iulii - Християнството загива
21.12.2011 23:31
защото изгради своята сграда върху пясъци на догмата, насилието и лъжата. Християнството уби Живия Христос и сложи на негово място скопеца аскет от иконите. Християнството уби естествения стремеж на човека към развитие и постави всички в една кошара за да бъдат стригани овцете от пастирите по-лесно!Християнството загива и колкото по-скоро стане това, толкова по-добре. По този път тръгва и исляма и будизма и всички религии, които докараха човека до пропастта, откъдето не се вижда спасение! В пропастта ще паднат и всички тези, които повярваха на пастирите и вълците, които пазеха овцете, а не станаха орли за да избегнат гибелта!
цитирай
2. iulii - "Тук аз свършвам и произнасям ...
21.12.2011 23:31
"Тук аз свършвам и произнасям присъдата. Аз осъждам християнството; издигам против християнската църква най-страшното обвинение, което някой обвинител някога е произнасял. За мен тя е най-лошата от всички представими форми на упадък; тя съдържа в себе си стремеж към най-ужасната, най-крайна степен на упадък. Християнската църква нищо не е пощадила, тя е съсипала всичко, обезценила е всяка ценност, всяка истина е преобърнала в лъжа, всяка прямота в душевна низост. Само посмейте да говорите за нейната блага, "хуманна" мисия! Не е в неин интерес да се отстраняват бедите, тя живее от бедите, нуждае се от бедствията, за да се утвърди завинаги... Вземете червея на греха - ето с каква беда църквата награди човечеството!... А "равенството на душите пред бога"? Тази лъжа, този претекст за rencunes на подлите хора, този експлозив, превърнат сега в революция, в съвременна идея и принцип за гибелта на целия обществен ред, е... християнският динамит... Блага, "хуманна" мисия на християнството! Да отгледаш от humanitas противоречащо на самото него, изкуството за самоскопяване, склонността за лъжа на всяка цена, отвръщението от всички благи и достойни истинкти, презрението към тях! Ето ви хуманна мисия! Паразитизъм като единствен стил на поведение, охтичави идеали на "светостта" и изсмукване на кръвта до последна капка, с което свършват любовта и надеждата, "отвъдният свят" - воля към отричане на всяка реалност; кръстът като отличителен знак за най-подлия заговор, който някога е съществувал - заговор срещу здравето, красотата и стройността, смелостта, ума и духа, срещу душевната доброта, срещу самия живот...

Ще напиша това вечно обвинение по всички стени, навсякъде, където има стени - имам букви, които ще отворят очите и на слепците... Наричам християнството велико проклятие, най-голямата поквара, истински инстинкт за отмъщение, за когото не съществуват други освен нищожните, тайни, отровни, твърде подмолни средства; наричам християнството най-голямото неизтриваемо петно по тялото на човечеството...

А ние дори водим летоброенето си от този dies nefactus началото на цялата фаталност - от първия ден на християнството! Защо не от неговият последен ден!... Защо не от днешния?... Преоценка на всички ценности!..."

Из "Антихрист" на Фридрих Ницше
цитирай
3. veselins - другарю ,бай ми комунист
22.12.2011 00:11
iulii написа:
защото изгради своята сграда върху пясъци на догмата, насилието и лъжата. Християнството уби Живия Христос и сложи на негово място скопеца аскет от иконите. Християнството уби естествения стремеж на човека към развитие и постави всички в една кошара за да бъдат стригани овцете от пастирите по-лесно!Християнството загива и колкото по-скоро стане това, толкова по-добре. По този път тръгва и исляма и будизма и всички религии, които докараха човека до пропастта, откъдето не се вижда спасение! В пропастта ще паднат и всички тези, които повярваха на пастирите и вълците, които пазеха овцете, а не станаха орли за да избегнат гибелта!

Почитането на партийния функционер и създаване на идоли (Сталин , Ленин , Че и подобни ) е вашият социален експеримент наречен комунизъм , само дето вместо духовен съветник , вие имате партиен отговорник ..... Не ви карам да вярвате , вие сте свободен човек ,който може сам да взима да решения ( уж , ако не са съгласувани с по висш партиен функционер , в повечето случаи някой отговорник ) .... Но да се стремите към унижаването на християнската цивилизация ... , и да я замените с нещо което само вие си знаете (ислям ,партия или други упадачни работи ) то вие не се отличавате много от палачите облечени в партийни униформи и довели до погубването на стотици милиони ... На вашия път стои консервативното християнско семейство ,което така се стремите да унищожите подменяйки ценности ... създавайки движения като нови леви и подобни от където използвайки като трибуна .. създавате движения за "права" на морално упаднали хора ,издигайки ги на пиедестал ... умело боравите с думи като расист ,ислямофоб и подобни , наричайки така всеки човек дръзнал да се изправи срещу вас ..... !!!
цитирай
4. iulii - Поспри се малко!
22.12.2011 08:12
veselins написа:
iulii написа:
защото изгради своята сграда върху пясъци на догмата, насилието и лъжата. Християнството уби Живия Христос и сложи на негово място скопеца аскет от иконите. Християнството уби естествения стремеж на човека към развитие и постави всички в една кошара за да бъдат стригани овцете от пастирите по-лесно!Християнството загива и колкото по-скоро стане това, толкова по-добре. По този път тръгва и исляма и будизма и всички религии, които докараха човека до пропастта, откъдето не се вижда спасение! В пропастта ще паднат и всички тези, които повярваха на пастирите и вълците, които пазеха овцете, а не станаха орли за да избегнат гибелта!

Почитането на партийния функционер и създаване на идоли (Сталин , Ленин , Че и подобни ) е вашият социален експеримент наречен комунизъм , само дето вместо духовен съветник , вие имате партиен отговорник ..... Не ви карам да вярвате , вие сте свободен човек ,който може сам да взима да решения ( уж , ако не са съгласувани с по висш партиен функционер , в повечето случаи някой отговорник ) .... Но да се стремите към унижаването на християнската цивилизация ... , и да я замените с нещо което само вие си знаете (ислям ,партия или други упадачни работи ) то вие не се отличавате много от палачите облечени в партийни униформи и довели до погубването на стотици милиони ... На вашия път стои консервативното християнско семейство ,което така се стремите да унищожите подменяйки ценности ... създавайки движения като нови леви и подобни от където използвайки като трибуна .. създавате движения за "права" на морално упаднали хора ,издигайки ги на пиедестал ... умело боравите с думи като расист ,ислямофоб и подобни , наричайки така всеки човек дръзнал да се изправи срещу вас ..... !!!

Къде видя в моя постинг твърдението, че не съм вярващ? Къде е казано, че вярата в Бога включва вярата в църква, каквато и да е тя?
Ако не сте забелязал, слагам в един кюп всички съществуващи конфесии, защото всички те вкупом съгрешиха и станаха излишни! Погледнете около себе си, ще видите резултата от това мислене което ни доведе до това положение и църквите(християнска, ислямска, будистка) са част от проблема.
цитирай
5. veselins - църквата е и била белег за идентичност
22.12.2011 15:59
Примери от близкото минало имаме много , а в днешно време също . Кога за последно сте били в З. Европа , за да видите проблема и да го пипнете както се казва ?? мюсулманите в Англия вече са до толкова изнаглели ,че на празника на св. Георги ,когато англичаните гордо издигат тяхното знаме (бяло с червен кръст - т.нар. знаме на св.Георги ) идват ислямисти и ти го късат и палят .. Новите леви ,много удобно използват различни прослойки от населението ,целящи да сеят разруха . на мода са ислямистите .. Ако хората наистина искат да запазят своята идентичност ,аз не виждам как ще стане това , освен ако не се обединят около нещо което ги свързва ,нещо като религията ,нещо тясно свързано с тяхната история , ... Изключвам език , защото както се видя тези които се взривиха в лондонското метро бяха английски граждани с английски език ( второ поколение ,деца на емигранти ) , но строго капсуловани в тяхната ислямска общност ..... така ,че ако искате да разрушавате църкви и религии , започнете от Исляма .....
цитирай
6. mahatma - iulii,
22.12.2011 20:30
хубаво е да взимаш участие в такива дебати, но вземи първо попрочети малко история. И особено онези свързани с Библията, дали е създадена през 15 век, и какво тогава са превеждали на български братята Кирил и Методи. Че то бива санатинско невежество, ама твоето има вероятност повече да не бъде заплащано, ако господарите ти, които ти поръчват какво да пишеш, разберат каква голяма щета всъщност нанасяш на идеята им да унищожат Християнството. Но с такива като теб аз съм спокоен, че то - Християнството, дори ще укрепва съществуванието си сред хората.
цитирай
7. iulii - Само слабия
22.12.2011 20:36
човек си търси стадо, за да придобие идентичност ... идентичност на овца! Но стадото си има и кучета, , овчар дето ги стриже и дои, вълци го ядат..и така. Всички църкви са деца на Антихриста, защото внесоха разкол и разединиха хората, и сега Бог се чуди в кой молитвен храм да влезе.
Колкото до англичаните-каквото повикало-такова се обадило. Не енужно да гледаш надалеч в миналото, за да разбереш, че в момента те жънат това, което посяха още прези един- два века. Обилна жътва ги чака и още народи, ти се сещай кои.
Да разрушавам църкви?-че те се пукат по шевовете и без мен! Отчета с линкълни и аудита, педофили, крадци и откровенни мутри и боклуци !Жителите на Содом и Гомор биха се изчервили като девици, ако видеха какви ги вършат светите отци! И ти търсиш идентичност при тези...и хора не мога да ги нарека! На твое място не бих им давал гръб!
Сигурен съм, че и при мюсулманите е същото! И при будистите!
цитирай
8. veselins - другарю юли
22.12.2011 20:46
прочети малко повече за добрия пастир , преди да се правиш на орел и хищник ,които когато не могат да хванат нещо почват да кълват мърша и леш ... И кой си ти , че да поставяш под въпрос избора на милиарди ?????? ... писнало ми е от такива глезльовци като тебе ...
цитирай
9. iulii - Това, че го избират милиарди,
23.12.2011 09:20
не означава, че е качествено(факта, че света го движат хора, неприличащи на милиардите трябва да ти говори нещо-за справка Ницше,Волтер, Лао Дзъ, а щях да забравя, и Христос) .Още нещо, когато ставаш апологет на нещо си, бъди готов да приемаш освен активите(сигурността на стадото, закрилата на кучетата и пастира), да приемаш и негативите(доенето, стригането , коленето и прочие "благинки").Очаквам да чуя становището ти относно неоспоримите факти на корупция, меркантилност, сексуални престъпления(които мога да те уверя, не са патент на нашия век, за което говорят едикти за затваряне на манастири заради недотам евангелски порядки вътре) и други "християнски" добродетели?
С уважение: iulii !
цитирай
10. veselins - юлиий
23.12.2011 16:19
Факт е ,че ги затварят и такива хора са преследвани ... колкото до християнството и кой кого преследва , е редно да се запознаеш с решенията от вселенските от събори , и кои течения са обявени за еретични , теоложките спорове и т.н. Но изглежда тези неща са ти чужди , а и изглежда доста непонятни ....
цитирай
11. iulii - Защо ми цитираш
23.12.2011 17:07
решенията на вселенските събори, ти нямаш ли собствено. Защо чакаш някой да ти каже какво е добро или зло? Ами ако този някой греши? Ами ако в теб дреме някой заспал Павел, как ще го разбереш?В модерната държава и големи корпорации това е проблема-закона или правилника замества съвестта ти. Правиш това, което ти повелява алинеята а не Бога в теб.Обвиняваш ме в комунизъм(незнайно защо) , но знаеш ли, че понякога решенията на съборите са се вземали с минимално надмощие в гласовете, тоест диктат на болшинството. Познай дали при формирането на болшинството са участвали задкулисни игри, пари ,власт..Виж, опитвам се да ти кажа, че за да бъдеш искренно вярващ не ти трябва църква! Църквата, противно на твърденията на "светите отци" е човешко творение, и като такова е поело негативите и последиците от грешки в течение на много поколения. Пък и нали Бог е наш Отец? Кой баща свежда желанията и помощта си към своите деца, ползвайки посредници. Нима твоя баща не ти е задоволявал(според възможнжстите си)твоите желания, още преди ти да разбереш че имаш нужда от нещо.Колко по-велик е Бог.Не ти ли понамирисва тази история с посредника-поп? Ако чуеш, че банка, в която си държиш парите, има проблеми, че служителите и крадат и че лъжат, предполагам ще бързаш да си изтеглиш парите. Но не поддържаш подобна логика спрямо църквата?
С уважение iulii .
цитирай
12. iulii - Ето ти и един цитат от Тод:
23.12.2011 17:22
Ад е сега животът. Антихристът влезе в черквите и ги раздели на хиляди парчета, и знаете ли колко изкусно?
Нали всяка дума е израз на идея, а всяка идея е нещо безконечно, защото същината й е Божествена и като така, тя се разбира от всекиго дотолкова, доколкото разбиращият е съвършен. И когато тези представители на религията взеха да тълкуват писанията и думите на мъдреците, всеки разбираше думи те, както той си знае, а Антихристът намери удобния момент и внуши на всекиго гордата идея: ти си прав. От тук - хиляди разделения. А истината е една, там, където има спор, няма истина, защото истината е преживяване на Божествено самочувствие и съзнание в Цялото, а не е нито дума, ни мисъл, ни въображение, тя видно не съществува в ума, тя в него изчезва, защото е в духа, но Антихристът тури мрежа между ума и духа и така усили единия за сметка на другия. Да, мои съжители, Антихристът така завладя и Божия земен дом, и сега той е тържище, което с пари се откупва - една молитва дотолкова е дълга, доколкото златото е тежко, едно четене дотолкова се издига, доколкото е платено, и то как се четат скритите изрази на мистерията? - Само формално и затова тяхната сила не излиза по-далече от черковните врата. Увито е в булото на Антихриста всичко и сега тези огнища не са Божествена мъдрост, защото не се дава никакво право на разсъждения и знание и като са взели право на сила, обърнаха се в политически и социални общества, които заповядват и не дават право на свободно изричане на истината - така е навсякъде, където всеки дом стана тържище за лична облага. А така не се развива Духът, Божеството в човека не се развива от мрежи и заблуждения, а от знание, и то знание за всичко в пълната му цялост, защото Анти- христът е безкрайна същина и неговата природа трябва да бъде разбрана навсякъде, та от всякъде да бъде изгонен.
цитирай
13. veselins - юли
24.12.2011 05:21
iulii написа:
решенията на вселенските събори, ти нямаш ли собствено. Защо чакаш някой да ти каже какво е добро или зло? Ами ако този някой греши? Ами ако в теб дреме някой заспал Павел, как ще го разбереш?В модерната държава и големи корпорации това е проблема-закона или правилника замества съвестта ти. Правиш това, което ти повелява алинеята а не Бога в теб.Обвиняваш ме в комунизъм(незнайно защо) , но знаеш ли, че понякога решенията на съборите са се вземали с минимално надмощие в гласовете, тоест диктат на болшинството. Познай дали при формирането на болшинството са участвали задкулисни игри, пари ,власт..Виж, опитвам се да ти кажа, че за да бъдеш искренно вярващ не ти трябва църква! Църквата, противно на твърденията на "светите отци" е човешко творение, и като такова е поело негативите и последиците от грешки в течение на много поколения. Пък и нали Бог е наш Отец? Кой баща свежда желанията и помощта си към своите деца, ползвайки посредници. Нима твоя баща не ти е задоволявал(според възможнжстите си)твоите желания, още преди ти да разбереш че имаш нужда от нещо.Колко по-велик е Бог.Не ти ли понамирисва тази история с посредника-поп? Ако чуеш, че банка, в която си държиш парите, има проблеми, че служителите и крадат и че лъжат, предполагам ще бързаш да си изтеглиш парите. Но не поддържаш подобна логика спрямо църквата?
С уважение iulii .
Нормално е да ти ги цитирам ,след като ти приведе разни твои си примери с манастири ... опитах се да ти обясня ,че след като не познаваш епохата НЕ МОЖЕШ да я СЪдиш .. наистина запознай се по подробно с нещата и после заповядай .... цит. ( юли - Познай дали при формирането на болшинството са участвали задкулисни игри, пари ,власт) извинявай ЮЛИ НО ПРИ ОБСЪЖДАНЕТО ЗА ЕДИНИСЪЩИЕТО НА БОГА и СВЕТА ТРОИЦА да ми говориш за пари и "герои от сапунени сериали" е несериозно , ето това е проблема ... ти си предубеден , в един теоложки спор , вярвай ми , последното нещо са парите :
цитирай
14. solinvictus - християно фобите са обикновенно ...
24.12.2011 17:36
християно фобите са обикновенно кришнари или дънофисти или ...некои козмически трансдентенти хехехе падащи в материята!!!
цитирай
15. veselins - танграшаминисти
26.12.2011 21:23
нещо като тези дето сега се пишат тангриани , стигнали са до там ,че си създават цяла религия бъкаща от шаманизми и езотерични работи , гръмко обявявайки за българска
цитирай
16. iulii - Явно и двамата имате нужда да ме п...
26.12.2011 22:06
Явно и двамата имате нужда да ме причислите към нещо и категоризирате. Присъщо е на хора, които не могат да проумеят и приемат многообразието на света! Колкото хора, толкова и пътища към Бога! Така сте се затворили в килиите си от фалшиви представи , здраво залостили врати и прозорци, да не би Антихриста да влезе, че даже сте спрели и слънчевата светлина! Запиталили сте се, като сте се залостили така здраво в представите и вярванията си, откъде ще влезе Христос в къщата ви, като дойде? Бичувате и отричате всичко , което не отговаря на представите ви създадени от знайни и незнайни попове, които титулувате "свети отци", а не си задавате въпроса, дали и те не бъркат!
Повече мисъл в главата и по-широко отворени очи ви трябват, защото със сигурност ще изпуснете най-важното. И следващият път, като вдигнеш камшик да бичуваш злото у другите, спомни си за това стихотворение на Архимандрит Серафим Алексиев:
цитирай
17. iulii - ето и стихотворението:
26.12.2011 22:07
СЪНУВАХ СЪН
Сънувах сън... Бях някъде във храм
безлюден, тих, без никакъв народ.
Сред здрача блед под храмовия свод
видях един позорен стълб и там
Христа с въжета свързан, прикован!
Пред него бе изправен груб войник
и шибаше телото Му с камшик.
Във тишината някак страшно беше,
кога камшикът яростно плющеше.
Това бе бич, обкичен със ресни,
нанизани със късчета олово,
ръбати, остри, с грапави страни.
При всяко ново шибане сурово
те вбиваха се в страдащата плът
на кроткия Христос... И всеки път
когато пак камшикът заплющеше,
Потръпваше Христос, но все мълчеше...
А по измъченото Му лице
струеше кръв. И двете Му ръце
пробити бяха. В кротките очи
блестяха сълзи в кървави лъчи.
Венец от тръни кичеше главата,
петна от кръв личаха по ребрата.
Навред — по гръб, по рамене, гърди
се виждаха все кървави бразди.
Безжалостният и суров войник
издигна пак разветия камшик
и взе да шиба... Силно възмутен
аз пламнах, обладан от гняв свещен,
па спуснах се и викнах: “Зли човече!
Що правиш? Спри! Хвърли камшика вече!”...
В лицето исках тоя звяр да зърна.
Войникът се във този миг обърна
и ме погледна... Аз... се ужасих...
че в него... своето лице открих!...
цитирай
18. veselins - юли
26.12.2011 23:10
в правото си си да бъдеш какъвто пожелаеш .... в македония на последното преброяване изникна и народност европеец ,наред с тази на югославянин :))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselins
Категория: История
Прочетен: 78792
Постинги: 7
Коментари: 66
Гласове: 79
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031